Kromimaalaus

Kromimaalaus = Ruiskuhopeointi

Kromimaalaus on pätevä vaihtoehto silloinkuin oikea kromaus ei syystä tai toisesta tule kysymykseen. Ruiskuhopeoinnilla voidaan maalata lähes kaikkea jonka voisi muutoinkin maalata tavallisilla maaleilla. Täytyy kuitenkin huomioida että hopeoinnin aikana esine kastellaan vedellä useaan otteeseen.

Kromimaalauksessa pohjatyöt tehdään kuten muutoinkin maalauksessa. Sillä erotuksella että täysin peilaava hopeointipinta on omiaan paljastamaan pienimmätkin virheet pohjissa.

Kromin väri ja peilaavuus saadaan aikaiseksi ohuella hopeointikerroksella kappaleen pinnassa. Hopeointi suojataan aina ensin valmistajan omalla lakalla, joka antaa samalla hopeoinnille kromin hieman sinertävän sävyn. Ensimmäinen lakkakerros on todella ohut, ja altis naarmuille, joten kulutukselle alttiit osat suojataan aina vielä normaalilla kirkaslakalla. Eli esimerkiksi auton puskuri on yhtä kestävä kuin auton muukin maalipinta. Pienet pesunaarmut ym. voidaan siis myllyttää pinnasta pois, ja aina on mahdollista lakata puskuri uudelleen jos naarmut eivät ole menneet hopeointiin asti.

Monelle varmasti herää innostus että mitä kaikkea sitä voisikaan "kromata"? Mutta ruiskuhopeionti on huomattavasti kalliimpaa kuin normaali maalaus. Eli ihan huvinvuoksi sillä ei kannata lähtee osia pinnoittamaan.

Yleisesti voidaan melkein sanoa että jos kyseistä osaa saa ostettua uutena kromisena, niin silloin ei kannata alkaa maalaamaan. Pienellekin osalle tulee helposti hintaa toistasataa euroa, johtuen useista eri työvaiheista ja arvokkaista litkuista. 

 

WTP-Coating

Läpimurrontie 2a
07170 Pornainen

Puh. 045 123 1865

mjkaleva@gmail.com